insights-articler

Finance Business Partnering.

Hos Basico ser vi finansfunktionen som et værdifuldt fundament for enhver virksomheds fremdrift. Værdien kan styrkes ved at udvikle Finance og skabe synergier til de klassiske og kendte leverancer i finansfunktionens værdikæde ved at agere finance business partner – virksomhedens betroede sparringspartner i økonomifunktionen.

TIL TOPPEN

Finance business partnering styrker din forretning

Hos Basico har vi stor erfaring inden for finance business partnering, og vi kan bl.a. hjælpe med at:

  • Definere konceptet for finance business partnering i din virksomhed.
  • Udvikle et roadmap for finance business partnering, som kombineres med et individuelt roadmap for den enkelte medarbejder. Dermed skaber vi en plan for at tackle de mange barrierer for at komme videre fra vision til konkrete actions, som vi ofte ser.
  • Identificere konkrete cases med træning og specifikke actions. Derudover hjælper vi med opfølgningen, så vi sikrer, at jeres finance business partnering-koncept bliver en succes.

 

Forløs potentialet ved CFO business partnering 

Vi oplever generelt mange barrierer i virksomhederne for at komme videre med finance business partnering, hvilket ofte skyldes:

  • Konceptet ikke er klart defineret.
  • Der mangler en klar plan for succes og fremdrift.
  • Finance har ikke den nødvendige interesse i at komme videre.
  • Prioriteringen er for lav – i en Basico survey havde 60% FBP i fokus, mens kun 3% havde det blandt deres top-tre fokusområder.

Hos Basico står vi derfor klar til at hjælpe dig med at tackle udfordringerne, så du kan komme videre med at skabe værdi for din forretning gennem finance business partnering. 

 

Finance business partnering identificere og udnytter nye muligheder 

Gennem finance business partnering kan CFO'en opbygge tætte relationer med forretningsenheder og interessenter. På den måde skabes der en dybere forståelse for forretningsprocesser, udfordringer og mål, hvilket giver CFO'en mulighed for at levere mere værdifuld finansiel indsigt og rådgivning. 

Ved at indarbejde finance business partnering kan CFO'en også hjælpe med at opbygge finansiel bevidsthed og forståelse på tværs af organisationen. Ved at kombinere finansiel ekspertise med forretningsindsigt og analytiske færdigheder kan CFO'en give rettidige og nøjagtige prognoser, risikovurderinger og scenarieanalyser. Det giver jer et solid grundlag for at håndtere skiftende økonomiske forhold og tage velinformerede beslutninger.

CFO'en har derfor bevæget sig fra at være talknuser til at agere som en mere strategisk business partner. 

 

Brug for sparring?

- Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe.

Brug for sparring?

- Kontakt os og hør, hvordan vi kan hjælpe.

Henrik Dahlgaard, Senior Partner
Basico nyhedsbrev Få vores faglige magasin Content

I Content finder du masser af inspiration til supportfunktionerne i form af faglige artikler og tankevækkende interviews.