insights article

Når konsulent og projekt skal passe sammen

Karrieremailen
Giver dig nys om åbne stillinger, artikler om konsulentlivet og guldkorn til jobjagten.
Del artikel

Alle virksomheder har deres egen måde at gøre tingene på. Det har vi også. Hos Basico gør vi en dyd ud af at finde det helt rette match mellem konsulenter og kundeprojekter – både hvad angår kompetencer, personlighed og udviklingspotentiale. Men hvad er staffing, hvad kendetegner en staffingproces, og hvad er staffingteamets rolle et sted som hos Basico?

Del artikel

”I staffingteamet hjælper vi med at løse opgaverne hos kunderne”, indleder Gita og Ida vores snak. Begge er en del af staffingteamet i Basico og har været det i flere år. 

Kort fortalt handler staffing om at sikre det faglige match imellem konsulenten og kundeopgaven og at sikre, at konsulenten får en flyvende opstart på projektet. Men for at give os en mere konkret fornemmelse af, hvordan staffingprocessen ser ud, kaster de sig ud i en anekdote, som vi kender det fra Sara og Monopolet. En historie fra hverdagen, som tager os igennem den rolle, staffingteamet spiller før, under og efter et kundeprojekt. 

At finde den rette konsulent til opgaven 

Staffingprocessen begynder med, at en af Basicos leveranceansvarlige partnere – lad os kalde ham Preben – har brug for en financial controller til en interimsopgave hos en kunde. Gerne med opstart den efterfølgende mandag. Derfor går han til staffingteamet for at få hjælp til at finde en konsulent, der vil være et godt match. 

”Første skridt i processen er, at vi kigger i vores system, der udstyrer os med et godt overblik over konsulenternes kompetencer, erfaringsniveau og igangværende projekter. Her kigger vi på, hvem der kan løse opgaven bedst muligt, og kontakter konsulenterne for at få sat flere ord på både erfaringer og interesser. For det er jo ikke alt, vi umiddelbart kan se i vores system,, fortæller Gita og fortsætter. 

”Når vi har fundet de konsulenter, vi ser kunne være et godt fagligt match til opgaven, afholder Preben efterfølgende et forberedelsesmøde med den konsulent, som, han vurderer, passer bedst til opgaven – hvorefter konsulent og kunde møder hinanden. Hvis alt går som smurt, vil der være opstart hos kunden den kommende mandag. Den proces omfatter alle vores konsulenter – fastansatte såvel som associate-konsulenter”. 

To måder at være konsulent på 

Vores karriereveje og forretningsmodel er designet sådan, at du kan forme din karriere efter det, som betyder noget for dig. Derfor kan du blive en del af Basico enten som fastansat konsulent eller associate-konsulent. Men hvad er egentlig forskellen? 

Som fastansat konsulent bliver du en del af Basico-kontoret, når du ikke er hos kunden, og en del af vores udviklingsprogram med løbende sparring og fast kontakt til dine kolleger. Du vil få en varieret hverdag præget af spændende opgaver ude hos kunden, der understøtter din faglige udvikling. Uanset, hvilket erfaringsniveau du er på. 

Som associate-konsulent får du fleksibilitet og selvstændighed. Det vil sige, at du vil agere som selvstændig konsulent via en samarbejdsaftale med os, så du kan have en stærk tilknytning til Basico – og være en del af et fagligt hus – samtidig med, at du kan drage nytte af fleksibilitet og kan vælge at arbejde mindre eller slet ikke i perioder. 

Vil du læse lidt mere om, hvad det vil sige at være associate-konsulent, kan du finde det lige her.  

”Ud over at dirigere selve staffingprocessen, onboarder vi Basicos associate consultants, så de bliver klædt godt på, inden de skal ud på deres første opgave – selvfølgelig i samarbejde med Preben, hvilket er noget, vi gør, for at de får succes i rollen som Basico-repræsentanter. Det gør vi bl.a. ved at udstyre dem med viden om Basicos metoder og værdier”, forklarer Gita. 

Fundamentet for et godt fagligt match 

I en konsulentforretning som Basico lægger vi naturligvis vægt på, at konsulenternes faglighed passer til den opgave, de skal løse. 

”Det betyder, at vi tager højde for, hvilken erfaring konsulenten har, hvilken branche vedkommende er vant til at arbejde i, og hvilken type virksomhed konsulenten sendes ud til – dens størrelse, om den er international, børsnoteret el. lign. – samt hvilke behov kunden har. Derudfra vurderer vi, om den konsulent, vi har i sigte, passer til den givne kunde,, fortæller Ida. 

For på den måde sikrer staffing i samarbejde med Preben, at projektet kan blive en succes for alle parter. En tilgang, som er gældende, uanset om du er en del af Basico som fastansat konsulent eller associate-konsulent. 

”Vi holder også øje med, om konsulenterne trives på de projekter, de sendes ud på. Derfor stræber vi efter at have et meget personligt touch på processen og efter at være i løbende kontakt med alle associates.”, tilføjer Gita. 

”For selvom Basico vokser, er det vigtigt for os at skabe en personlig og relationel forretning. Vi tager højde for den enkeltes behov, og det ønsker vi at holde fast i, selvom vi vækster og får flere associate-konsulenter under staffingteamets vinger”, understreger Gita. 

Hvordan er det at være Basico’er på opgave? 

”Når du kommer ud til en kunde, så bliver du en del af deres maskinrum og en del af teamet. Som konsulent skal du derfor være indstillet på at kunne tilpasse dig forskellige miljøer. Du er nemlig en del af løsningen ude hos kunden, og nogle projekter bliver forlænget i flere måneder”, beskriver Gita og Ida. 

”Når det er sagt, har du altid tråd i dit Basico-bagland. Er du fastansat konsulent, vil du ofte have dage på kontoret, hvor du sparrer med dine kolleger, og som associate-konsulent kan du ligeledes vælge arbejdsdage på Basico- kontoret”, smiler Ida og fortsætter: 

”Vi har altid ledige pladser på kontoret til vores associate-konsulenter, så de kan tage en arbejdsdag her. På den måde er det vores håb, at alle føler sig som integrerede Basico’ere. For det betyder rigtig meget for os, at alle konsulenter føler sig som en del af organisationen og, det sociale fællesskab, og kender nogen, der kan give en fagligt hjælpende hånd.” 

Vil du vide mere om karrieremulighederne i Basico? 

Basico tilbyder en karriere i en ambitiøs konsulentvirksomhed, der har skabt værdi for nogle af Danmarks største virksomheder siden 2003. Vores karriereveje og forretningsmodel er designet sådan, at du kan forme din karriere efter det, som betyder noget for dig. 

Du kan læse om vores forskellige karrieremuligheder her, og du finder vores ledige stillinger her.

Basico nyhedsbrev Få vores faglige magasin Content

I Content finder du masser af inspiration til supportfunktionerne i form af faglige artikler og tankevækkende interviews.