insights article

Læn dig tilbage, og lad dine automatiseringer arbejde for dig!

Få inspiration
Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få et fagligt indspark med substans direkte i indbakken.
Del artikel
Morten Boldsen
Partner
Rasmus Fryd Jensen
Senior Manager

Skalerbarhed, reduceret afhængighed af nøglemedarbejdere, frigivelse af tid og ressourcer, best practice, løbende overvågning og driftssikkerhed. Det er nogle af fordelene ved at placere hele eller dele af dit automatiseringsinitiativ hos kompetente eksperter – lyder det som noget for dig? Så læs med her, hvor vi kommer ind på fordelene ved en ’Managed Automation’-aftale. En aftale, der i sin enkelhed sikrer, at du kan læne dig tilbage, imens dine automatiseringer arbejder for dig.

Del artikel

Vi har hjulpet flere end 130 kunder med automatiseringer og har i al beskedenhed samlet en del erfaringer undervejs. Det er dem, vi gerne vil dele med dig i denne artikel. Her fokuserer vi på, hvordan 'Managed Automation' løser nogle af de udfordringer, der typisk opleves med automatiseringsaktiviteter, og sikrer fundamentet for et automatiseringsinitiativ, der skaber stabilitet, skalerbarhed og tryghed for forretningen.

Kort fortalt handler 'Managed Automation' om at placere hele eller dele af automatiseringsinitiativet hos eksterne eksperter. Afhængig af behov og den konkrete business case kan du vælge 'Managed Automation' på hele automatiseringsinitiativet eller blot på enkelte forretningskritiske processer. Det betyder, at en samarbejdspartner kan varetage udvikling såvel som vedligeholdelse og afvikling af dine automatiseringer – og det har sine fordele.

Hvorfor anvende ’Managed Automation’?

Der er flere fordele ved at anvende en ekstern samarbejdspartner til at varetage dine automatiseringsaktiviteter. De fem største fordele, vi har erfaret, kan du læse om her:

1. Reducer afhængighed
En af fordelene ved 'Managed Automation' er, at du ikke længere er afhængig af nøglemedarbejdere, der kan sige op med kort varsel og dermed tage pusten fra jeres automatiseringsinitiativ. Tid og ressourcer frigives, da lange indkøringsperioder, oplæring af medarbejdere og løbende vedligehold af eksisterende automatiseringer ikke varetages af interne ressourcer. På den måde giver du initiativet et solidt fundament for at kunne skalere, og du frigiver tid til at fokusere på forretningen samt klargøre nye processer. Det giver mulighed for at udvide med flere automatiseringer, og dine ansatte kan fokusere deres ekspertise på kerneforretningen i stedet.

2. Best practice sikrer driftsstabilitet
Når udvikling, drift og vedligeholdelse placeres hos eksperter, sikrer du udvikling baseret på best practice. Der skabes grundig dokumentation og maksimal driftssikkerhed for automatiseringerne. Det betyder, at automatiseringerne kører stabilt og leverer output rettidigt. Samtidig er automatiseringerne nemmere at overtage for nye medarbejdere, hvis initiativet senere skal drives internt, da alle automatiseringer følger en ensartet logik. Best practice betyder også, at de rigtige værktøjer bliver valgt til at automatisere den enkelte proces, for det er sjældent hensigtsmæssigt blot at automatisere med et værktøj. Det er afgørende altid at tage processen og systemerne i betragtning, inden du vælger værktøj. Samlet set betyder det, at du får stabile automatiseringer, som forretningen kan regne med.

3. Skalerbarhed og fleksibilitet
Når automatiseringsinitiativet placeres ude i byen, får du skalerbarhed og fleksibilitet, der giver mulighed for at justere ressourceforbruget efter behov. Ved at lade eksperter drive automatiseringerne betales der kun for de processer, der skal driftes, og dine medarbejdere kan bruge deres tid mere effektivt i forretningen. Det betyder også, at du har mulighed for at udvikle flere automatiseringer – også i perioder med spidsbelastning. Dermed opretholdes momentum, når der er travlt i forretningen. Denne fleksibilitet gør at du kan skrue op og ned for automatiseringerne efter behov, og giver fuld gennemsigtighed og kontrol over initiativets omkostninger og effekt.

4. Monitorering og fast kontaktperson
Der er altid hjælp at hente, præcis når der er brug for det. Dine medarbejdere kan forsætte deres arbejdsgange, uden at automatiseringerne skaber flaskehalse i jeres processer. Automatiseringerne vil køre mere gnidningsfrit, og medarbejderne kan arbejde så effektivt som muligt. Ved ekstern hjælp sikres logføring for samtlige aktiviteter, hvilket ikke blot sikrer, at der er styr på data, men også at der kan reageres hurtigt, hvis der sker noget uventet. Det betyder, at fejl ofte er rettet, inden dine medarbejder vil kunne registrere det. Og slipper der alligevel noget igennem, så har du en fast kontaktperson, der kan varetage situationen.

5. Fokus på forretningen og processer
Ved at anvende en samarbejdspartner til at varetage automatisering frigives der tid til at fokusere på kerneforretningen. Det er her, jeres kompetencer anvendes bedst – for ingen kender din forretning bedre end dig og dine medarbejdere. Det skal udnyttes, og det bliver det bedst ved at fokusere på at identificere automatiseringspotentiale på alle niveauer af forretningen og klargøre processerne til at blive automatiseret.

Vil du læne dig trygt tilbage, imens automatiseringerne arbejder for dig?

Ønsker du at skabe stabilitet og tryghed om dit automatiseringsinitiativ samt læne dig tilbage, imens dine automatiseringer arbejder for dig? Så kan vores konsulenter hjælpe med at udvikle, vedligeholde og afvikle jeres processer med netop de værktøjer, der er mest effektive for processerne i din forretning. Det har vi nemlig kilometervis af erfaring i.

Kontakt os og hør mere!
En 'Managed Automation'-aftale med Basico betyder helt konkret, at vi varetager udvikling og afvikling af dine automatiseringer med en løsning skræddersyet til dine behov.
Resultatet bliver skalerbarhed og fleksibilitet i dit automatiseringsinitiativ. Har du lyst til at fortsætte snakken, så ræk endelig ud til Partner Morten Boldsen.
Denne artikel er skrevet af
adv-image
Morten Boldsen
Partner
adv-image
Rasmus Fryd Jensen
Senior Manager
Basico nyhedsbrev Få vores faglige magasin Content

I Content finder du masser af inspiration til supportfunktionerne i form af faglige artikler og tankevækkende interviews.