Stort ansvar med et godt team i ryggen

Stort ansvar med et godt team i ryggen

Planlægning og gennemførelse af undervisning, på workshop i Barcelona, besøg hos potentiel markedsførende kunde i København, live-scripting foran 40 konsulenter, supervision af kollegas kursusafholdelse, opsamling på kontoret på ugens mange forskelligartede opgaver og fredagsbar med pizza, øl og petanque. Sådan kan en typisk arbejdsuge se ud for Chris, Robotics Consultant hos Basico.

Chris er 26 år og uddannet cand.merc. i strategi, organisation og ledelse; en profil, der er så attraktiv på arbejdsmarkedet, at Chris endda blev ansat, før han havde færdiggjort sin kandidat. Han har været i Basico siden december 2017 og har længe haft ansvaret for egne kunder og opgaver.

Følg en uge i Chris’ arbejde som Robotics Consultant i Finance IT Services her.

”Det har været en virkelig travl, men også sjov og lærerig uge”, siger Chris og fortsætter: ”Selvfølgelig har opgaven i Barcelona fyldt meget i denne uge, men der har også været tid på kontoret sammen med kollegaerne. Der er fuldt drøn på i Robotics.”

”Hvis jeg kort skal ridse op, hvad jeg har lavet, så startede mandag med et møde mellem os i form af vores datterselskab BSA og en mulig kommende kunde og partner, som er markedsførende i Nordeuropa. Bagefter skulle jeg begynde at forberede tirsdagens tur til Barcelona. Det er en opgave for en international koncern, hvis spanske afdelings økonomimedarbejdere skal introduceres til Robotics og lære, hvordan de kan bruge det i dagligdagen. Jeg udarbejdede en dagsorden, så på nogle specifikke øvelser til dem i Spanien og planlagde i det hele taget workshoppens forløb. Sidst på dagen skulle jeg ’catche’ op på noget i forhold til en opgave fra forrige uge.”

”Tirsdag superviserede jeg et kursus, som en af mine nye kollegaer afholdte. Min rolle var at støtte ham i at starte kurset selv. Vi har nemlig fået ret mange nye kolleger i Robotics i det sidste halve år, og de skal nu have så meget træning som muligt, så de bliver trygge ved selv at afholde kurser. Min opgave var så at være med på sidelinjen og støtte, hvis det blev nødvendigt. Det er det, der er fedt ved at være i Robotics – man får en masse ansvar og får lov til at være med på en rejse sammen med teamet, hvor man ofte bliver kastet ud i nogle vilde opgaver, men der er altid et team, der støtter dig og har din ryg. Du er aldrig alene,” siger Chris.

”Tirsdag aften fløj jeg til Barcelona med mine kollegaer Rasmus og Jacob, så vi kunne være klar hos kunden om onsdagen. Jeg kørte introen og igangsatte træningsøvelserne for medarbejderne. Først fandt vi sammen en masse processer, der kunne automatiseres i medarbejdernes arbejdsgange, og så scriptede vi ’live’. Om torsdagen var ideen så, at medarbejderne selv skulle have ’hands on’ i grupper. Det forløb supergodt, og jeg fik en oplevelse af, at begge sider var tilfredse med forløbet”, siger Chris, inden han fortsætter:

”Mine kollegaer og jeg nåede også lige at være ude at spise og se lidt af Barcelona, inden vi fløj hjem, torsdag aften. Desværre missede vi lige netop en team-aften, hvor jeg ellers havde glædet mig til at komme ud at spise burger og i Parken for at se FCK – Slavia Prag med resten af teamet.”

”Om fredagen var vi selvfølgelig i gang igen,” fortæller Chris, ”her skulle jeg ’live-scripte’ foran 40 konsulenter sammen med to af mine kollegaer fra teamet. Vi skulle vise konsulenterne, hvordan man kan udvikle robotterne, så konsulenterne selv er klædt på og har en forståelse for, hvad robotter kan.”

”Og så retur til kontoret for at binde snorene sammen fra opgaven i Spanien, inden det blev tid til pizza, øl og petanque sammen med kollegerne. Så kunne jeg også tage lidt revanche, når jeg nu ikke kunne nå med i Parken om torsdagen,” slutter Chris.

   

Hvordan er det egentlig at være konsulent i Robotics?

”Jeg har hurtigt fået ansvar for egne kunder og opgaver – og flere af mine kollegaer, der også startede umiddelbart efter deres uddannelse, har oplevet det samme. Og det er rigtig fedt. Jeg føler, at vi alle vokser med opgaven, og der er rigtig god mulighed for at vise, hvad du kan, og du kan være med til at bestemme, hvilken vej teamet skal gå. Det er lidt ligesom at være en del af en start-up, fordi Robotics-teamet er så nyt, og der stadig ligger en masse fede opgaver og en superinteressant rejse forude.

Vi er et ungt team, og jeg har altid mine kollegaer i ryggen – jeg kan sparre med dem og lærer dagligt nyt af deres oplevelser. Egentlig skifter vi alle nærmest ugentligt mellem både kunder, det store udland og kontoret, så det er et super sted at være, hvis man trives med en omskiftelig hverdag”, fortæller Chris.

På papiret indeholder Chris’ jobbeskrivelse elementer som: Udvikling af Robotics, implementering af initiativer hos kunderne samt IT-projektledelse. Men når det udmøntes i dagligdagen, kan en ganske almindelig, ualmindelig uge komme til at se ud som ovenfor.

Kunne du tænke dig at være en del af teamet? Så søg stillingen som Robotics Development Consultant her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du være et skridt foran dine kollegaer?

Tilmeld dig Basicos nyhedsmail og få inspiration til forandring og udvikling. 

Du modtager samtidig abonnement på online-udgaven af Content, Basicos faglige magasin, hvor vi i en række spændende artikler inspirerer dig og din virksomhed til at skabe et stærkt fundament for vækst og udvikling.

TIlmeld dig her