Seneste nyt

Seneste nyt

Blog

Den aktuelle sundhedskrise har skabt store likviditetsmæssige udfordringer for mange – også for virksomheder, der ellers er både veldrevne og solvente. De hårdest ramte brancher har allerede oplevet de første konkurser. Der er nu et ekstraordinært fokus på Finance og vores parathed i forhold til at levere pålidelig og stram likviditetsstyring på et niveau, som den eksisterende rapportering ikke nødvendigvis supporterer.

Blog

25. marts 2020

Den verden, vi navigerer i, er blevet forandret på rekordtid af coronavirus. Og i løbet af de sidste par uger er ’coronakrisen’ desværre blevet en fast del af vores fælles ordforråd. Der er hjælpepakker på vej til erhvervslivet, men mange virksomheder er stadig nødt til at finde hurtige måder at reducere omkostningerne på for at afbøde de værste økonomiske konsekvenser af den krise, vi befinder os i. Heldigvis er der mange steder, du kan tage fat.

Blog

12. marts 2020

Et Basico-survey fra november 2019 viste, at ca. tre ud af fire virksomheder har procesforbedringer som et fokusområde i 2020. Med god grund. Strømlinede og sammenhængende processer (end-to-end) er forudsætningen for en effektiv virksomhed.

Blog

5. marts 2020

De dage, hvor HR blev set som virksomhedens sjælesørgere, er for længst forbi. I mange virksomheder er HR rykket ind i direktionen og er blevet business partner på lige fod med Finance. Men det stiller krav til HR om, at de skal kunne bevise den værdi, deres aktiviteter skaber for forretningen – og om at de input, HR giver forretningen, er baseret på mere end mavefornemmelser; HR-indsatsen skal være objektiv og målbar.

Blog

26. februar 2020

De færreste virksomheder har et fuldt overblik over alle aktuelle og opdaterede forretnings­processer. Endnu færre har ét centralt sted at finde processerne – og de allermest sjældne er de virksomheder, der har fastforankrede metoder til at opsamle og implementere procesforbedringer.

Blog

19. februar 2020

Virksomhedsopkøb og -frasalg kan være en vigtig del af din virksomheds strategi for at skabe vækst og værdi – og M&A kan skabe store synergier og muligheder. Men op mod 50 % af alle M&A-processer slår desværre fejl, og M&A-processer kræver en intens og dedikeret indsats, hvis du skal nå succesfuldt i mål. Der er mange workstreams, stakeholders og rådgivere involveret – og M&A-processer lægger beslag på ressour­cerne i dine supportfunktioner. Effektiv M&A-manage­ment er derfor en væsentlig ’value driver’ til at øge succesraten og minimere omkostningerne.

Blog

10. februar 2020

Ordentlighed og ansvarlighed er blevet vigtige konkurrenceparametre, såvel når du skal markedsføre dig over for kunder som over for medarbejdere – og samtidig stiller kunderne og omverdenen højere krav til dokumentation på din ordentlighed. Men hvis din virksomhed er, som virksomheder er flest, har du et hav af leverandører og underleverandører – og hvordan sikrer du dig, at dine leverandører rent faktisk lever op til den standard, din virksomheder ønsker at stå på mål for? Det korte svar er: gennem proaktiv leverandørstyring.

Blog

5. februar 2020

Rudersdal Kommune har siden 2018 ændret deres ledelsesmodel på plejeområdet på en række punkter. Inspirationen kommer fra den hollandske plejevirksomhed Buurtzorg, som bliver ledet i overensstemmelse med Beyond Budgeting-principperne. Det har på kort tid skabt bemærkelsesværdige resultater i Rudersdal Kommune.

Viser 8 ud af 185
Vis flere
Tag din faglighed til next level

Få et fagligt indspark med substans direkte i indbakken. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og modtag vores faglige magasin Content.

TIlmeld dig her