insights article

Styrk dit personlige brand på LinkedIn – uden at bruge oceaner af tid på at holde dig ajour!

Karrieremailen
Giver dig nys om åbne stillinger, artikler om konsulentlivet og guldkorn til jobjagten.
Del artikel

LinkedIn er verdens største erhvervsorienterede sociale medie, som kan være en smutvej til både at udbygge dit netværk og finde drømmejobbet. Men platformen er også et oplagt sted at bedrive personlig branding, fordi den giver dig en god mulighed for at sætte dig selv i spil som faglig ekspert. Men … det kan hurtigt blive en tidsrøver, hvis du konstant skal holde dig opdateret på de seneste trends inden for personlig branding og algoritme-hacks. I denne artikel får du derfor fem eviggyldige og let-implementerede tips til en stærk stemme på LinkedIn. 

Del artikel

Ligesom mange andre ting på sociale medier er den bedste praksis for personlig branding under konstant udvikling. Derfor er det en god idé at holde dig opdateret om de nyeste tendenser og algoritme-hacks, hvis det er relevant for dig at brande dig på LinkedIn. 

En mindre indsats kan dog også række langt. 

Vi giver dig i dette blogindlæg et par tommelfingerregler, du altid kan anvende, hvis du gerne vil styrke dit personlige brand, skabe professionelle relationer og pleje dit netværk – uden at du skal bruge al din tid på at holde dig up-to-date med de seneste LinkedIn-luner: 

1. Dit produkt er dig selv 

Hvis du vil skabe et stærkt personligt brand på LinkedIn, er det vigtigt, at du skiller dig ud fra mængden. Det kræver, at du skaber en tydelig ’karriereidentitet’ og kommunikerer dét, som du brænder for i dit felt. 

For er der noget, der skaber følgeskab, er det unikke og passionerede stemmer, og det får du ved at vise, hvem du er. 

Start med at stille dig selv dette spørgsmål: "Ved jeg, hvad min karriereidentitet er?" 

”Ved jeg, hvad min karriereidentitet er?”

Ikke din jobtitel, men dit unikke ry og dine særlige talenter. Det er nemlig dem, der gør, at du kan skille dig ud fra mængden. Hvis du ikke har et svar, der automatisk ruller af tungen, er du ikke alene. 

De fleste tænker nemlig ikke over, hvordan de bliver opfattet, men det er nødvendigt, hvis du gerne vil brande dig selv. 

Og den branding, der virker og har en positiv effekt på dit omdømme, er den, der er autentisk og ikke viser et glansbillede af dig selv. Det handler om at turde kommunikere personligt om det lette, det sjove og det svære, fordi det skaber et billede af dig som menneske. 

2. Du skal have en opdateret profil 

Den mest almindelige fejl, som LinkedIn-brugere begår, er faktisk at ignorere deres profil og at undlade at opdatere den. 

LinkedIn er dit digitale visitkort, da rekrutteringsfolk, virksomheder og dit netværk har direkte adgang til din profil. Der er benhård konkurrence derude, så det er vigtigt, at din profil er opdateret, skiller sig ud og fremmer dit personlige brand. 

Fremhæv derfor gerne dine talenter på en måde, der viser, hvad der karakteristisk ved dig og din essens som person. 

Det kan fx være dine arbejdsstyrker, præsentationer, dit image, din passion og dine personlighedstræk. 

 

Følgende elementer kan du også bruge som en tjekliste, så du sikrer, at din profil er up-to-date: 

 • Tilføj et professionelt profilbillede og coverbillede. Så modtager du nemlig op til 9 gange flere anmodninger om at oprette forbindelse og 21 gange flere profilvisninger 
 • Tilføj din branche, da mere end 300.000 personer søger efter det hver uge 
 • Skriv et fængende resumé, der giver dit netværk et indblik i, hvem du er 
 • Beskriv din erhvervserfaring, da det giver op til 5 gange flere forbindelser og 8 gange flere profilvisninger 
 • Brug din overskrift fornuftigt, da din LinkedIn-overskrift er profilens vigtigste 120 tegn. Hold den simpel, og brug den til at forklare, hvad du laver, og hvordan du skaber værdi 

3. Du skal have en aktiv tilstedeværelse 

Personlig branding på LinkedIn handler bl.a. om at kommunikere om personlige og faglige værdier, interesser og kvalifikationer. 

Og det kan du gøre på forskellige måder ved at: 

 • Skrive dine egne opslag 
 • Kommentere på andres opslag
 • Like opslag 

Men … LinkedIns algoritme er tricky. 

Du skal nemlig vise løbende engagement og aktivitet, da algoritmen kvalitetsvurderer dig, og det har fx betydning for, hvor meget dit opslag bliver eksponeret. 

Faktisk er 10-15 minutter om dagen nok til, at dine opslag kan blive boostet, og at din profil bliver eksponeret for flere. 

Når du laver et opslag, vil det ikke blive vist i hele dit netværk, og i første omgang er det kun en udvalgt flok, der får æren af at læse det. 

Derfor er det en god idé at være aktiv, inden du poster dit opslag, og at få digital medvind, da det højst sandsynligt vil booste dit opslag. 

Desuden er det vigtigt, at du fanger læserens opmærksomhed med det samme. Så sørg for, at dine opslag spiller spitzen-klasse, så du opbygger dit troværdige fundament fra start af. 

På den måde skaber du også størst værdi i dit netværk. 

4. Dine anbefalinger betyder noget 

Som CEO for dit eget personlige brand er det din opgave aktivt at opbygge og forme et tiltalende omdømme. 

Derfor er det essentielt, at du bliver anerkendt for dine færdigheder og får anbefalinger på baggrund af dit arbejde. 

Dine færdigheder:

Find ud af, hvilke færdigheder der er vigtigst for at styrke dit personlige brand. LinkedIn viser nemlig de tre mest anerkendte færdigheder hos hver bruger. 

 

Dine anbefalinger:

Bed en kollega eller andre i dit netværk om at skrive en til dig. I anmodningen kan du notere, hvad du gerne vil have, at de skal dække, og skrive et par linjer, de nemt kan kopiere og poste på din profilside. Anbefalinger er vigtige ift. potentielle kunder eller fremtidige medarbejdere, og de kan også ses, når du bliver googlet. Du skal op på ca. fire anbefalinger, før Google viser dem. 

… Et lille sidste tip! 

Noget af det vigtigste på LinkedIn er, at du er til at finde! Derfor skal du tjekke den URL ud, der tilhører din profil. 

Når du opretter en LinkedIn-profil, bliver du nemlig tildelt en URL, der indeholder en masse tal. Så det er en god idé at gøre din URL personlig og ændre den, så det bliver nemmere at finde dig. 


Det kan du gøre ved at: 

 • Gå ind på din LinkedIn-profil 
 • Derefter klikke på ’rediger offentlig profil og URL’ 
 • Klikke på redigeringsblyanten ved adressen og skrive en ny URL 

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om karrieremulighederne i Basico? 

Du kan læse om de forskellige karrieremuligheder i Basico her, og her kan du se vores ledige stillinger. 

Basico nyhedsbrev Få vores faglige magasin Content

I Content finder du masser af inspiration til supportfunktionerne i form af faglige artikler og tankevækkende interviews.