Udfordringen som koster din virksomhed ca. 18 mdrs. løn

Udfordringen som koster din virksomhed ca. 18 mdrs. løn

Af

25% af alle nyansatte stopper inden for det første år

Mange arbejdspladser prioriterer ikke onboardingen af nye medarbejdere højt nok. Det viser tallene nedenfor tydeligt; statistiske kendsgerninger, der bør skræmme enhver leder:

  • 25% af alle nyansatte forlader deres stilling inden for det første år
  • 4% vender aldrig tilbage efter første arbejdsdag [1]

Hver gang det sker, koster det din virksomhed omkring 18 måneders løn.

Men hvad kan du aktivt gøre for at ændre på det billede, der tegner sig ovenfor? 

I stedet for udelukkende at fokusere på selve rekrutteringen, skal du vende blikket mod, hvad der sker efterfølgende: Onboarding. For der er mange gevinster ved at få nye medarbejdere ombord på en tryg og effektiv måde.

Faktisk viser undersøgelser, at din virksomhed kan øge antallet af nye medarbejdere, der ender med at at være ansat i mere end tre år, med 58% - blot ved at have en struktureret tilgang til onboarding.

Øget kompleksitet i arbejdsopgaver skaber behov for preboardingMange nyansatte oplever det som en tidskrævende proces at starte nyt job. Tingene foregår på en anden måde, end man er vant til; en anderledes kultur, nye mennesker, ændrede arbejdsgange, systemer og processer.

De seneste år hvor kompleksiteten i  arbejdsopgaver er steget, er oplæringsprocessen og onboardingen, blevet markant mere udfordrende. Derfor arbejder flere og flere virksomheder i dag med preboarding. Det sikrer, at den nyansatte kommer godt ind i virksomheden og får mulighed for at sætte sig grundigt ind i arbejdsgange, produkter, kultur etc. - før første arbejdsdag.

Preboarding udnytter den kritiske periode fra underskriften er sat til første arbejdsdag effektivt. En periode hvor den nye medarbejder er topmotiveret og glæder sig til at begynde i sin nye rolle. Preboarding handler derfor for dig som arbejdsgiver om at fastholde den gode følelse, man som kommende medarbejder selvfølgelig har fra det øjeblik, man takker ja til jobbet.

Et gennemarbejdet preboardingprogram skaber derfor ikke kun succes for den nye medarbejder – men også for din virksomhed – set fra både et menneskeligt og økonomisk synspunkt.

For preboarding:

  1. Styrker kommunikationen og båndet mellem den nyansatte og virksomheden - allerede fra kontrakten er underskrevet. 
  2. Sikrer en god og effektiv opstart.
  3. Letter byrden for de eksisterende medarbejdere; det bliver mindre tidskrævende at få en ny kollega ombord.
  4. Sikrer at den nye medarbejder føler sig tilpas i sin nye rolle.
  5. Reducerer ”Time to Performance” – den tid der går fra en ny medarbejder starter i virksomheden til, at han/hun skaber værdi. Som arbejdsgiver får du hurtigere ’valuta for pengene’, og medarbejderen følelsen af at skabe værdi.
  6. Bedre fastholdelse på sigt.
  7. Sikrer at rekrutteringen ikke fejler.

[1] Analyse Økonomi 


Et eksempel på preboarding

TDC har skabt et nyt digitalt velkomstunivers til nye medarbejdere, der skal give dem den bedste start på deres karrier i TDC Group. Preboarding sitet, med fokus på at skabe en stærk visuel brugeroplevelse, har til formål at give nye medarbejdere et større indblik i TDC Group på tværs af deres mere end ti brands og få et indblik i deres fællesskab. På sitet bliver man som ny medarbejder mødt af en velkomsthilsen fra CEO Pernille Erenbjerg og får indblik i, hvordan det er at arbejde for en af Danmarks største arbejdsgiver. På sitet kan man navigere rundt og se videoer, billeder og få viden om blandt andet strategi, brand purpose og de e-learning uddannelser, som de tilbyder deres ansatte.      

Kilde: TDC Group


Vi rekrutterer faglige stærke kandidater til din virksomhed, som skaber værdi fra første dag

Vi skaber kontakten til de kvalificerede kandidater, du har brug for i udviklingen af din virksomhed. Når vi rekrutterer en medarbejder til din virksomhed, sikrer vi i samarbejde med dig en god start for den nye medarbejder, så potentialet udnyttes så hurtigt som muligt.

Bjarke Reffstrup, Recruitment Manager, Search & Selection Services, breffstrup@basico.dk, 3152 9100

Tag din faglighed til next level

Få et fagligt indspark med substans direkte i indbakken. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og modtag vores faglige magasin Content.

Tilmeld dig her