Mette Hjørne stod som interim CFO i spidsen for et rigtig dygtigt team, der skulle etablere Silvans infrastruktur

Mette Hjørne stod som interim CFO i spidsen for et rigtig dygtigt team, der skulle etablere Silvans infrastruktur

Af

Computerworld har tidligere bragt en artikel med Basicos Associate Consultant Mette Hjørne, der var på en opgave som Interim CFO i Silvan, hvor Mette og et helt nyetableret IT-team skulle tackle Silvans store IT-transition efter salget af Silvan til en tysk kapitalfond. Det resulterede i, at Silvan skulle stå på egne ”IT-ben”.

For Mette var målet med interim CFO-ansættelsen at hjælpe Silvan gennem transformationen ved at sikre det forkromede overblik.

For omkring et år siden var Silvan ejet af DT Group. DT Group står også bag Stark, og på daværende tidspunkt var det Stark, der stod for al IT i både Silvan og Stark. Det betød også, at Silvan kun havde et IT-team på to medarbejdere, da det var Starks kæmpe IT-team, der hidtil havde taget sig af Silvans infrastruktur og programmer. Nu skulle Silvan selv stå for al IT-drift – og man havde fået et halvt år til at nå det

Silvans CFO siger op midt i det hele pga. nyt job, og Mette Hjørne, der tidligere har været CFO i Shell, fik opgaven som interim CFO og skulle sørge for, at forretningen ikke gik ned i transitionsperioden.

Mette, der til daglig bor i København, pakkede hurtigt sin kuffert og skyndte sig afsted til Silvans hovedkontor i Aarhus for at påbegynde den store transitionsproces.

Inden Mette startede, havde man allerede besluttet at outsource så meget IT som muligt. Det indebar bl.a., at Silvans 66 servere blev outsourcet til Atea, og omkring 40 servere blev outsourcet til EG.

IT spillede naturligvis en stor rolle i jobbet, men det gjorde økonomien og strategien også – for hvor skulle Silvan hen rent strategisk, og hvordan sikrer man sig, at finans-delen kommer til at fungere både under og efter transitionsprocessen?

”Jeg fik hurtigt dannet mig et overblik over situationen, især de kritiske faktorer, og herefter gik jeg i gang med at afdække de overordnede risici. Det handlede både om at have en fungerende IT-infrastruktur, og at vi kunne sælge varer til kunderne, at vi havde styr på likviditeten, nu hvor Silvan stod på egne ben uden en større pengekasse i ryggen, samt at sikre, at vi fik taget de rigtige beslutninger i udarbejdelsen af Silvans fremtidige strategi. Så der var både meget kortsigtede udfordringer og fokus på det mellemlange og lange sigt – og så hastede det hele. Det handlede for mig derfor om at få afdækket situationen, at tage en beslutning, som vi så efterfølgende fulgte tæt, og at have en plan B, C og D klar, hvis det ikke gik som ønsket. F.eks. var vi i princippet klar til at kunne stå på egne IT-ben to måneder før deadline. Det gav mulighed for at spare omkostningen ved at betale for support, men vi havde også et nyt team uden de store erfaringer med vores systemer. Hvis vi fik et større nedbrud, havde vi så kompetencerne til at løse det hurtigt? Samtidig vurderede vi, at vi ikke ville få betydelig mere dokumentation og videnoverførsel i de næste to måneder, og derfor sørgede vi for at have ekstra konsulenter, som hjalp os i overgangsperioden. Og dermed leverede vi et succesfuldt IT-projekt 2 måneder før deadline – det er vist ikke så ofte, at det sker.”

Det er vigtigt for Mette at nævne, at hun har stået i spidsen for et virkelig dygtigt team, som har gjort hele transformationen mulig. ”Min vigtigste opgave som interim CFO var at tage rollen som den, der kunne motivere og lede teamet på 46 mand. De arbejdede hårdt på at få opgaven til at lykkedes. Jeg kunne fortælle mit team, at jeg nok skulle tage ansvaret over for bestyrelsen og de øvrige stakeholders, hvis det gik galt. Og det gav dem roen til at arbejde med det, de var bedst til. Det var derfor en stor dag, da jeg kunne fortælle IT-teamet, at jeg skulle hilse fra bestyrelsen og sige tak for hjælpen og godt gået.”

 

 /Mette Hjørne

Associate Consultant i CFO Services, Basico

 

Kunne du også tænke dig at blive Associate Consultant i Basico? Læs mere om det at være Associate Consultant her og se vores ledige stillinger her. Vi søger løbende associate og fastansatte konsulenter.

 

Vil du være et skridt foran dine kollegaer?

Tilmeld dig Basicos nyhedsmail og få inspiration til forandring og udvikling. 

Du modtager samtidig abonnement på online-udgaven af Content, Basicos faglige magasin, hvor vi i en række spændende artikler inspirerer dig og din virksomhed til at skabe et stærkt fundament for vækst og udvikling.

TIlmeld dig her