Har du råd til at miste dine dygtige medarbejdere?

Har du råd til at miste dine dygtige medarbejdere?

Af

Én ud af tre tænker på jobskifte, men måske kan du holde på nogle af dem. I dag skifter danskerne statistisk set job hvert tredje år. Og især de unge er hurtige på aftrækkeren.

Arbejdsmarkedet bevæger sig i en retning, hvor mangel på arbejdskraft inden for bestemte områder er stigende. Derfor er fastholdelse af de dygtige medarbejdere og specialister et af de højest prioriterede områder. Det er simpelthen afgørende for mange virksomheders konkurrenceevne.

De traditionelle måder at tænke fastholdelse og rekruttering på dur ikke længere. Medarbejderne vil have andet og mere end økonomiske eller materielle incitamenter for at blive i jobbet. De vil have et meningsfyldt arbejdsliv med øget selvbestemmelse og mere selvledelse. De arbejdspladser, der kan levere de rammer, oplever en stigende motivation – og dermed også en forbedret produktivitet.

Forholdet til nærmeste leder med en god, løbende dialog om evaluering af opgaver og fokus på fremtidige mål er centralt og er med til at fastholde medarbejderne. Det er lederens ansvar at sørge for, at medarbejderne oparbejder et stærkt tilhørsforhold til virksomheden, og det kræver, at lederen kan skabe et attraktivt bytteforhold.

Langt de fleste medarbejdere ved, at deres nuværende kompetencer sandsynligvis ikke rækker om 10 år. Derfor vil de udvikles og ikke bare fastholdes. Det er nødvendigt for både medarbejderne og virksomheden. Ofte siger medarbejdere op, fordi de har et dårligt forhold til deres leder, savner udfordrende og meningsfulde opgaver eller mangler muligheder for at udvikle sig.

Det er nu, det er tid til at opstille strategier for både rekruttering og fastholdelse af medarbejdere, så der sjældnere skal siges farvel til betydningsfulde ansatte.


Nøglen til succes

Hos Basico kan vi hjælpe dig med at udvikle og beherske de kompetencer, du skal have for at tiltrække og holde på de dygtige medarbejdere, så I sammen skaber bedre performance og hurtigere når jeres forretningsmål.

Kontakt Lykke Pedersen, Director, HRM Services på lypedersen@basico.dk eller 2888 2510.

Tag din faglighed til next level

Få et fagligt indspark med substans direkte i indbakken. Tilmeld dig vores nyhedsmail, og modtag vores faglige magasin Content.

Tilmeld dig her