Driv standardisering med automatisering

Driv standardisering med automatisering

RPA, Robotics Process Automation, benyttes ofte som et hjælpeprogram eller en overbygning på systemer, der ikke opfylder konkrete forretningsbehov hensigtsmæssigt. Det betyder, at RPA nogle gange kan blive en løsning, der bevæger fx den globale virksomhed længere væk fra dens mål om standardsystemer og ensartede processer på tværs af landegrænser. I stedet får man en virkelighed med øget differentiering i forretningsprocesser og systemlandskaber med add-ons, der ikke kan revideres tilfredsstillende. Den automatisering, der skulle gøre verden nemmere, bliver derfor nemt til det, der gør verden uoverskuelig, og som spænder ben for agiliteten og manøvredygtigheden hos en topledelse, der formentlig ikke kender omfanget af IT-løsninger og -forviklinger.

 

Automatisering skaber tid

Drej pilen den anden vej, og der viser sig en helt anden virkelighed. En virkelighed, hvor RPA afhjælper den daglige drift i et stort, ufleksibelt ERP-system, der er designet til one-size-fits-all på tværs af kultur-, proces-, medarbejder-, lov- og opgaveforskelle – kort sagt på tværs af grænser. Stramme regler og værktøjer har en tendens til at blive forsøgt omgået af dem, som bruger dem. På kontorer rundt om i verden bliver opgaver derfor løst i Excel-ark i stedet for af virksomhedens primære forretningssystem. Lige såvel som intern revision ønsker kontrol med det økonomiske landskab, så ønsker den enkelte medarbejder kontrol med den proces, han eller hun er ansvarlig for.

Hvordan overvinder vi denne dualisme? I stedet for at bygge én firkantet kasse til alle verdens runde objekter er det bedre at finde den mest fordelagtige form, før kassen vælges. Når du automatiserer processer med RPA-software, kommer du nærmere en regelmæssig proces, end du var før automatiseringen. RPA arbejder per definition regelbundet og ensartet, og når du automatiserer ved hjælp af RPA, er du nødt til at underlægge din proces dette standardiserende, ensrettende regime.

Forestil dig derfor:

  • Databaser fyldte med ensartede, regelmæssige data.
  • En verden, hvor der ikke ligger data skjult i Excel-ark.
  • En forretning med standardiserede, ensartede input og output.
  • En ERP-udrulning oven på et landskab af standardiserede, regelrette processer.
  • At alle medarbejdere bruger tiden på at konsolidere og kontrollere i stedet for at taste.

 

Du kan bruge tiden bedre

I Basico er vi ofte i dialog med kunder, der gerne vil i gang med automatisering med RPA-software, men hvor deres kernemedarbejdere ikke mener, at virksomhedens processer er standardiserede nok til at kunne automatiseres. Måske er det 30-45 % af deres opgaver, der er standardiserede. Eller de har to store kunder, der sender deres ordretyper ind på hver deres måde, men som tilsammen står for 70 % af alle ordrer. I sådanne tilfælde er det alligevel en gevinst at automatisere, fordi den tid, medarbejderne får frigivet, kan bruges til at afsøge og afkræve de resterende, manuelle opgaver en højere automatiseringsgrad. På denne måde opnår du både frigivet tid og standardisering af arbejdsopgaver, input og output, da robotten løser opgaverne konsekvent og på samme måde hver gang.

Hvad understøtter bedst en revisionsfunktion, og hvad kan legitimere gode strategiske og milliondyre investeringer i IT-landskaber i din virksomhed?

RPA og robotics er tiltag, du ikke kan vente med, og som ikke er forbeholdt IT-området. Hos Basico arbejder vi primært med softwaren Foxtrot, som er et intuitivt og brugervenligt værktøj, der kan læres af alle. Giv dine medarbejdere mulighed for at standardisere og optimere deres egne arbejdsgange ved hjælp af robotsoftware, og skab standardisering fra bunden. Automatisering er med til at gøre dine medarbejdere – og resten af organisationen – hurtigere, bedre og i fuld kontrol.


Robotics skaber muligheder

Vil du høre mere om dine muligheder med softwarerobotter?

Så kontakt Senior RPA Consultant Lasse Rindom på lrindom@basico.dk eller 2530 9189.

Kontorrobotter er fremtiden

Vil du se, hvordan kontorrobotter i fremtiden vil revolutionere supportfunktionerne? Tilmeld dig Basicos nyhedsmail og få 5 videoeksempler på, hvorfor robotter er fremtiden, og hvordan de kan gøre dig mere effektiv og understøtte dig i dit arbejde.

Tilmeld dig her