insights article

Strategy map - et vigtigt element i din strategiimplementering

Vil du vide mere?
Se Basicos Strategy Map og læs artiklen i fuld længde.
Del artikel
Anders Olesen
Senior Partner

Basico har udviklet værktøjet Strategy Map, som vi anvender, når vi hjælper virksomheder med at gøre deres strategi håndgribelig og operationelt praktisk. Vi giver dig her en ultrakort introduktion til værktøjet – og hvis du har lyst til at læse mere om Strategy Map, kan du rekvirere vores artikel om værktøjet i fuld længde via formularen her på siden.

Del artikel

Vi ser Strategy Map som et centralt værktøj til brug for Strategy Translation – det vil sige den proces, som sikrer, at alle virksomhedens medarbejdere kender og forstår strategien. Herudover får du sat fokus på de KPI’er, der bedst udtrykker, om du er på rette vej med strategiimplementeringen.

Til at starte med udviklede vi dette værktøj til vores eget interne formål. Vi har siden med succes hjulpet andre virksomheder med at udvikle og implementere deres version af Strategy Map, og værktøjet er nu en fast del af vores Performance Management-værktøjskasse.

Strategy Map kan bidrage til en bedre eksekvering af en virksomheds strategi, idet det bidrager til at løse nedenstående udfordringer:

  • Manglende forståelse af virksomhedens strategi
  • Manglende sammenhæng mellem værdier, formål, mission/vision, strategi, aktiviteter og mål
  • Sammenblanding af begreber (strategi, mål, måling)
  • Forkert brug af KPI’er.

Basicos Strategy Map

Strategy Map er en 1-sides præsentation, som sammenfatter essensen af virksomhedens strategi, og som er med til at skabe sammenhæng mellem virksomhedens formål, vision og kultur. Vi har i tidligere artikler beskrevet vigtigheden af en sammenhængende ledelsesmodel; det kan et Strategy Map netop være med til at sikre.

Dokumentet bidrager til, at alle medarbejdere får en forståelse af virksomhedens retning og ambitioner, hvilket er en stor hjælp, fx når medarbejderne skal træffe beslutninger og prioritere opgaver, projekter, investeringer m.v.

Strategy Map er resultatet af en proces, der er mindst lige så vigtig som selve dokumentet. For den rette proces sikrer involvering, ejerskab og forståelse af strategien.

Anders Olesen
Anders Olesen
Senior Partner
Vil du vide mere om Basicos strategy map?
Er du nysgerrig på mere? Du kan se Basicos Strategy Map og læse artiklen i fuld længde, hvis du udfylder boksen til venstre.
Kontakt os, hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe med implementeringen af et strategy map.
Basico nyhedsbrev Få vores faglige magasin Content

I Content finder du masser af inspiration til supportfunktionerne i form af faglige artikler og tankevækkende interviews.