insights article

Bliv klar til at eksekvere på planerne i andet halvår

Få inspiration
Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få et fagligt indspark med substans direkte i indbakken.
Del artikel
Henrik Dahlgaard
Senior Partner

Vejrmæssigt har vi oplevet en fantastisk og enestående sommer, og kalenderen siger nu andet halvår – et halvår, der effektivt er to måneder kortere end første halvår.

Del artikel

I planlægningsfasen har andet halvår ofte samme længde som første halvår. Fakta er dog, at andet halvår effektivt er to måneder kortere: Det begynder med sommerferie i juli og ind i august, og december bliver ofte en kort måned på grund af julen.

Vi ser jævnligt, at planerne bliver presset i andet halvår, og at opgaver og projekter ikke kommer i mål som planlagt. Det er derfor tid til at genbesøge planerne og vurdere, om du er blandt de kun 18%, som har de nødvendige ressourcer klar, eller om du er blandt de 28%, som mangler specifikke kompetencer, eller de 54%, som mangler ressourcer?

Kilde: Basico Survey

Tiden presser på og spænder samtidig ben for nye og mere effektive måder at gøre tingene på.

Én måde at effektivisere på er at ansætte usynlige, virtuelle medarbejdere. Hos Basico oplever vi fx, at kontorrobotter er en hurtig genvej til øget effektivitet og systemunderstøttelse, ligesom vi ser enorm effektivitet og værdifulde gevinster ved at få genbesøgt årshjulsaktiviteterne, såsom planlægningsprocessen med forecast og budget – eller månedslukprocessen m.v.

Derudover er der IT-projekter, hvor en tilstedeværelse fra finans er vigtig for at få succes – en mangelfuld implementering er med til at give endnu flere opgaver i finans på grund af ineffektiv systemunderstøttelse (workarounds), når IT-løsningerne ikke kommer i mål som planlagt.

Et presset andet halvår betyder ofte, at det ender med "same procedure as last month/year". Det betyder stilstand, der jo som bekendt er tilbagegang, samtidig med at behovet for ændringer og agilitet er tiltagende for at sikre øget værdiskabelse i finans. Ud over det korte andet halvår kan situationen være yderligere udfordret af en kritisk opsigelse.

 

Eksekvering sikrer værdi

I en travl hverdag kan det være en god idé at hyre de nødvendige kompetencer og ressourcer ind fleksibelt. Dermed sikres det, at de vedtagne planer stadig eksekveres med værdi. Alternativt kan risikoen være, at der slet ikke eksekveres på planerne.

Fleksible ressourcer er en global tendens, der bliver efterspurgt af virksomhederne, ligesom flere og flere også selv ønsker at arbejde fleksibelt. En tendens og model, som Basico har leveret på i mere end 15 år. Modellen giver hurtig eksekveringskraft og resultater, erfarne konsulenter, fleksible og effektive "falde bort"-omkostninger osv. Hos Basico lægger vi samtidig vægt på, at når vi går ud ad døren, har vi overdraget opgaverne, så de gennemførte aktiviteter bliver videreført af organisationen med succes.

Henrik Dahlgaard
Henrik Dahlgaard
Senior Partner
Der er hjælp at hente.
Basico kan hjælpe dig med planlægning og erfaring/inspiration til nye løsninger for øget effektivitet/værdiskabelse, specifikke konsulenter til projekterne eller interimskonsulenter til at give din organisation den nødvendige eksekveringskraft
Hvis du vil vide mere om mulighederne, er du velkommen til at kontakte os.
Basico nyhedsbrev Få vores faglige magasin Content

I Content finder du masser af inspiration til supportfunktionerne i form af faglige artikler og tankevækkende interviews.