Robotter løser dit ressourcebehov i Finance

Robotter løser dit ressourcebehov i Finance

Robotter løser dit ressourcebehov i Finance

Af

Rejsen fra mainframe til Robotics

Jeg vil gerne dele en beretning med dig fra mit tidligere job, som sektionsleder i en regnskabsafdeling. Her håndterede ikke mindre end 23 ansatte regnskabsbilag (debet og kredit) og ankomstregistrering af indkomne leverandørfakturaer.  

Økonomisystemet var egenudviklet af vores søsterselskab. Det støttede hele gruppen med IT. 40 IT-medarbejdere stod for driften og den løbende vedligehold af systemet - som ud over at understøtte Finance blev brugt til trafikplanlægning og mange andre forretningskritiske opgaver. Meget af tiden gik med ledelse. For vi var en stor afdeling. Selvom beliggenheden ikke var den mest attraktive, var det altid muligt at få medarbejdere til økonomiopgaver.   

I begyndelsen af 2000 blev vores mainframe-system erstattet af et Navision-baseret økonomisystem, da det ikke længere var muligt at få systemet til at håndtere vores afskrivninger på anlæg.   

Implementeringen af Navision (i dag Microsoft Dynamics NAV) resulterede i, at der ikke længere var brug for 40 medarbejdere til at overvåge driften og stå for vedligehold. Tiden på transaktionstunge processer blev automatiseret ved overgangen til et tidsvarende ERP-system, og ressourcer blev frigjort med bedre opfølgning på performance, controlling og med bedre kvalitet i månedsafslutningsprocessen.  

I samme periode steg omsætningen med 15-20 % om året. Men vi formåede stadig at reducere antallet af medarbejdere i bogholderiet fra mere end 20 til blot 8.

De seneste 15 år er der sket meget. Og udviklingen fortsætter.  Nogle gange ønsker jeg mig tilbage i tiden. Til tiden hvor økonomiansvarlige ikke havde svært ved at finde medarbejdere til de grundlæggende regnskabsopgaver.

I dag oplever mange virksomheder flaskehalse i rekrutteringen til finance- og controllingopgaver. Og med mange deadlines og opgaver er følelsen ofte en konstant mangel på ressourcer. Men faktum er, at vi ikke kan stille tiden tilbage. Og fremover vil Finance være under et gevaldigt pres for at skabe værdi for færre omkostninger.  

Derfor er min opfordring til dig som økonomiansvarlig: Tag et kig på Robotics Process Automation (RPA). For RPA kommer stensikkert til at præge udviklingen af Finance de kommende år og bliver med garanti en lige så stor revolution som Excel i 90’erne. 

Sammen med en del af vores kunder er vi i Basico i fuld gang med implementeringen af RPA. Vi har høstet værdifulde erfaringer – både om fordele og de faldgrupper, du skal undgå; viden vores Robotics-team gerne deler ud af.  

Den vigtigste læring ved at lade robotter overtage repetitive og transaktionstunge opgaver og processer er, at du frigør væsentlige ressourcer. Derfor er Robotics en oplagt løsning på dit manglende ressourcebehov i Finance.

Og det behøver ikke være besværligt at komme i gang. Med Basico Robotic Certificering bliver du certificeret i det mest brugervenlige og intuitive RPA-værktøj, der er på markedet.  Derudover får du en 4-ugers prøvelicens. Du får et hands-on uddannelsesforløb, så du fremadrettet kan gennemføre værdiskabende RPA-initiativer i din virksomhed. Læs mere om certificeringen her.

Vil du med på Robotics-bølgen og drive digitaliseringen af supportfunktionerne i din virksomhed?

Tilmeld dig vores Robotics-mailserie. Her får du 4 konkrete eksempler på, hvorfor robotter er fremtiden, og hvordan de kan gøre dig mere effektiv og understøtte dig i dit arbejde.

Tilmeld dig her